miércoles, 28 de febrero de 2018

Diari d'aula 28/02/2018

En la classe d'avui hem utilitzat un programa gratuït anomenat PowToon. Amb aquest programa hem creat una animació on ens hem presentat cadascú de manera lliure. Hem combinat imatges amb text per crear la nostra història. A més, podíem modificar tant la imatge canviant la grandària i el lloc, com el text canviant el color, la grandària i el lloc.

Pense que és un programa molt divertit i que es pot utilitzar en una aula de manera molt variada i per a realitzar una gran quantitat d'activitats. Podeu observar el resultat al vídeo adjunt a la banda inferior de la pàgina o clicant ací.



viernes, 23 de febrero de 2018

Diari d'aula 23/02/2018

La classe d’avui ha començat amb un Kahoot sobre “The Flipped Classroom”. Posteriorment, hem continuat la pràctica que el dia anterior vam deixar a mitges. Encara que la majoria la teníem prou avançada el professor ha començat a explicar-la de nou per a aquelles persones que s’havien quedat endarrerits. En el meu cas, sols hem faltava crear una capa nou anomenada “Supernova” i inserir el logo que tu vulgueres, en el meu cas, “eclipse”.

Aquest ha sigut el resultat final:



Encara que aquesta pràctica m'ha paregut prou interessant no he entés bé la finalitat d'aquesta activitat. Pense que per a saber utilitzar GIMP no és necessari fer aquest tipus de pràctiques doncs són molt difícils i, a més a més, cal possar massa efectes que una persona que s'està iniciant no domina. 



miércoles, 21 de febrero de 2018

Diari d'aula 21/02/2018


A la classe d’avui hem començat parlant de programes com el GIMP, que són programes lliures i que en el futur podem utilitzar en una aula sense haver de pagar pel seu ús. 

Per realitzar l’activitat de hui hem seguit amb el GIMP. Aquesta tractava de descarregar una nova imatge i retocar-la seguint el tutorial on estan una sèrie de passos que cal dur a terme per aconseguir un bon resultat. Havíem de retocar la imatge posant-li color a les graelles i al fons. Així ha quedat: 






A més a més, no ha sigut l’única activitat que hem realitzat hui. Per fer la segona hem creat una imatge buida amb un fons negre. Posteriorment, hem creat una capa nova de color blanc i amb una funció de ferramentes que trobem al GIMP hem pintat la mitat de la imatge d’un color i l’altra mitat d’un altre diferent. 

També, hem aplicat filtres, distorsions, una capa que s’anomena “Capa solar”. Com que a classe no hem pogut acabar-la el proper dia pujaré la imatge amb el resultat final. 



De les dues pràctiques que hem realitzat, la primera ha sigut la que més m'ha agradat ja que és més dinàmica i divertida, al meu parèixer. 

viernes, 16 de febrero de 2018

Diari d'aula 16/02/2018

Durant aquesta sessió hem continuat treballant amb el programa GIMP.
Com que estem començant, qualsevol cosa nova ens costa bastant. L'activitat d'avui era un poc
més complexa que la del día anterior. Per començar hem canviat la mida de la imatge posant 300 x 200. 

Posteriorment hem escrit la paraula GIMP ajustant-la a la imatge, és a dir, centrant-la al mig i hem afegit una sèrie d'efectes. Per aconseguir l'efecte que podem observar de fons amb molts colors hem triat un degradat format per diversos colors i hem traçat una línia recta per damunt del text.


Per últim, en aquesta imatge vam escriure la paraula "GIMP" aplicant-li diversos filtres al text. Per poder aconseguir aquest resultat hem creat i combinat capes. També vam aplicar al fons un nou filtre de degradat elegint el que hem volgut fins que s'ha quedat aquest.


Aquesta pràctica m'ha paregut un poc monótona. A més, no he trobat la utilitat que puc donar-li a aquest tipues d'activitats. Però, pense que és una bona manera d'aprendre a utilitzar el GIMP.







miércoles, 14 de febrero de 2018

Diari d'aula 14/02/2018

Durant tota la classe d'avui hem utilitzat el programa GIMP per poder desenvolupar les dos pràctiques fixades. Per començar, hem descarregat unes imatges de l'aula virtual per poder fer la pràctica 1. Aquesta consisteix en traçar una sèrie de rutes i hem escrit un text. A continuació, hem canviat el color, la lletra i el tamany, vam donar-li textura i contorne sòlid. 

Per traçar la ruta vam seleccionar diferents punts per la imatge i posteriorment, aquests punts es van unir creant una forma. i hem insertat una imatge al text creat inicialment, tal com es pot  veure en la imatge.

Aquesta pràctica em va parèixer interessant, ja que mai havia utilitzat el programa GIMP i fer-la va ser tot un repte. M'agradà molt que poguerem triar la ruta a seguir, el color i el tamany de la lletra. Pense que pot servir-nos saber fer aquest tipus de treballs per al nostre futur. 







viernes, 9 de febrero de 2018

Diari d'aula 09/02/2018

A la classe d'avui hem aprés a utilitzar el programa GIMP.  És la segona pràctica utilitzant aquest programa. 

Com es pot veure a la imatge de dalt amb un fons, que podem canviar de color i tamany, hem insertat el nostre propi logotip canviant la profunditat, tamany, inclús l'hem rotat. A més, hem dissenyat més d'un logotip (LLB)  amb llum de neó, entre d'altres, encara que finalment he optat per possar el de color roig, tal i com es pot comprovar.


Aquesta pràctica no m'ha agradat massa ja que, encara que amb el GIMP es poden fer infinitat de coses, aquest programa no m'agrada molt. Pot ser siga perquè encara no sé utilitzar-lo correctament però m'agradarien altre tipus de pràctiques més enfocades cap als alumnes de primària. 







miércoles, 7 de febrero de 2018

Diari d'aula 07/02/2018

A la classe d'avui hem aprés a buscar imatges amb les seues llicències de manera que fora legal poder utilitzar-la. La tria de la imatge era lliure, cadascú podia elegir la que més li agradara i aquestes havien de ser de domini públic per poder usar-la al blog. 

La meua imatge era la del Duomo de Milà i l'hem insertat en una nova entrada on hem posat el títol i l'autor així com una breu descripció d'aquesta. A més, hem posat etiquetes a les entrades. 

Aquestes classes són introductòries i per tant, qualsevol cosa que fem és nova per a mi. Saber buscar fotos amb llicències pense que és molt important per evitar problemes innecessaris i així poder utilitzar-les per a tot el que necessitem. 

Diari d'aula 07/02/2018

21647u Details of Milan Cathedral
"21647u Details of Milan Cathedral" Rustam Bikbov

 Duomo di Milano 
El Duomo és una catedral que està ubicada a Milà, Italia. Compta amb unes dimensions molt grans i pots veure-la desde diferents perspectives. A la imatge que està insertada podem observar la part superior de la catedral però, pense que, la millor perspectiva per veure-la és des de baix ja que pots observar la meravella que es va construïr. He triat aquesta imatge perquè fa unes setmanes vaig visitar-la i vaig quedar impressionada. És per això que m'agradaria compartir la meua experiència.

viernes, 2 de febrero de 2018

Diari d'aula 02/02/2018

A la classe de Programari i Maquinari del dia 2/2/2018 ens hem obert per primera vegada un blog amb el nostre compte de Google. 

A més, hem anat configurant-lo per poder utilitzar-lo d'ara endavant.  Hem creat, també, varies entrades al Blog que al llarg de les classes anirem replenant, aprenent a insertar un video de Youtube i a redactar noves entrades. Pense que tindre un domini de pàgines com aquestes és essencial per poder fer un bon ús de les TICs tant a dins de l'aula com fora. 









L'educació vial a primària

L'educació vial és tan important com qualsevol altre coneixement